Rakastan tryffeliä ja se oli ennen minulle lähiruokaa parhaimmillaan, sillä mustaa tryffeliä kasvaa entisillä kotiseuduillani Umbriassa, jossa siitä tehdään taivaallisia herkkuja, vaikka umbrialainen keittiö pääsääntöisesti onkin ns
Lorautinkin mausteeksi tilkan valkoista tryffeliöljyä ja revin pastan päälle lempeää basilikaa. Reilusti hyvää oliiviöljyä, vähän tryffeliä ja pähkinöiden paahteisuus ja lopputulos on niin täyteläinen, että kermaa ei tarvita
Onneksi siitä voi tehdä korppujauhoja, josta taas syntyy addiktoiva, nopea pasta. Köyhän naisen korppujauhopasta eli spagetti al pangrattato (kahdelle)
Tryffeliä voi käyttää mausteena esimerkiksi risottoon, pastaan, munakkaaseen tai munaruokiin. Tryffelikin voi olla nykyisin lähiruokaa – tryffeleiden tuotanto Suomessa on nimittäin edennyt huimin harppauksin
tippa tryffeliöljyä. Tämän nopean ja helpon sienipastan tein viime viikolla. Jos haluat ja eritoten tykkäät tryffelin aromista, voit “hifistellä” ja viimeistellä kastikkeen tipalla tryffeliöljyä
Pasta alla puttanesca on eteläisen Italian cucina poveran eli köyhän keittiön herkku. Ilotyttö tuli kotiin raskaan päivän jälkeen, kaivoi kaapista säilykkeet ja väsisi nopean pastan
Kun viimeksi kirjoitin pastasta ja tryffeleistä, löimme Campasimpukan (linkin kautta näette, mitä upeaa hän sai tryffelistä aikaiseksi) kanssa virtuaalisesti kättä päälle siitä, että hän kokeilisi tryffeliruokaa, ja minä ravioleja
pöydälle tuodaan kasa kiviä, joiden päällä on kaksi Monte Sibillanin ”tryffeliä”. Kanipastaan ei tällä kertaa ollut tarjolla listan mukaista inkivääriä, mutta chef Enrico oli vaihtanut kiinnostavasti inkiväärin laventeliin